دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1400 - 12:07
در مسیر نخبه‌پروری(۹۳)/ عباسی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

چاپ ۳۰۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان | ۲۸ انجمن علمی در واحد نجف‌آباد فعال هستند

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: این باشگاه فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه تولید علم و انتشار مقالات معتبر داشته و تاکنون موفق به چاپ ۳۰۰ مقاله ISI و علمی-پژوهشی شده است.
کد خبر : 605340
محسن عباسی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.




بیشتر بخوانید:


اشتغال دانشجویان در تعامل با شهرک‌های صنعتی


جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامه‌های مهارتی


مشکل‌گشایی پایان‌نامه‌های دانشجویی در صنعت




اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با محسن عباسی رئیس این باشگاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: لطفاً خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد را بیان کنید.


عباسی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد سال ۱۳۷۸ با هدف شناسایی، جذب و حمایت از پژوهشگران و نخبگان و فراهم‌سازی زمینه رشد و توانمندسازی آنها راه‌اندازی شد.


رؤسای پیشین باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد مهدی شانه، مهدی امیدی، سیدعلی حسن‌زاده تبریزی و رسول ترکش بوده‌اند و اکنون نیز مسئولیت باشگاه برعهده این جانب است.


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


عباسی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد یکی از پیشگامان و فعالان حوزه پژوهش با انتشار مقالات علمی در ژورنال‌های بین‌المللی، تعریف و انجام طرح‌های پژوهشی دانشجویی، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و بازدیدهای علمی است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد ۲۸ انجمن علمی دانشجویی مصوب دارد. این انجمن‌ها در رشته‌های مختلف فنی و مهندسی و علوم پزشکی و علوم انسانی مشغول فعالیت هستند.در دوران همه‌گیری بیماری کرونا نیز با بهره‌گیری از زیرساخت‌های قوی فناوری اطلاعات واحد نجف‌آباد برنامه‌های آنلاین و وبینارها در قالب کارگاه‌ها و برنامه‌های سردار دل‌ها در حال انجام است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه تولید علم و انتشار مقالات معتبر داشته داشته که در این زمینه موفق به چاپ بیش از ۳۰۰ مقاله ISI و علمی-پژوهشی شده است.


سال ۱۳۹۴ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد نجف‌آباد به‌عنوان برگزیده کشور انتخاب شد.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


عباسی: با شیوع ویروس کرونا، باشگاه واحد نجف‌آباد فعالیت‌های پژوهشی به‌صورت سامانه‌ای و مجازی را در دستور کار قرار داده است. در این راستا اجرای برنامه‌های طرح سردار دل‌ها و دیگر برنامه‌های آموزشی مانند کارگاه‌ها و وبینارهای آموزشی انجمن‌های علمی در راستای توانمندسازی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و دانشجویان فعال در انجمن‌های علمی در دست برگزاری است.


باشگاه واحد نجف‌آباد فعال‌سازی انجمن‌های علمی در انجام فعالیت‌های مجازی را مورد توجه قرار داده است. یکی از چالش‌های پیش رو برای رسیدن به این هدف، برگزاری انتخابات هیئت مدیره انجمن‌های علمی در شرایط شیوع ویروس کروناست. باشگاه واحد نجف‌آباد برگزاری سامانه‌ای این انتخابات را با موفقیت در هشت انجمن علمی اجرایی کرده و این کار درباره مابقی انجمن‌های علمی نیز در دست انجام است.


طرح‌های پژوهشی که منجر به تولید محصول شدند


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟


عباسی: با توجه به اینکه از مرداد ۱۳۹۸ رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی علاوه‌بر وظایف قبلی عهده‌دار مسئولیت مسابقات علمی و انجمن‌های علمی دانشجویی نیز شده‌اند؛ این یکپارچه‌شدن مدیریت با توجه به ارتباط نزدیک سه بخش می‌تواند از موازی‌کاری جلوگیری کرده و موجب افزایش راندمان شود؛ اما از سوی دیگر لزوم برنامه‌های یکپارچه و منسجم مانند برنامه سردار دل‌ها بیش از پیش احساس می‌شود.




بیشتر بخوانید:


اجرای ۱۰ برنامه علمی برای پژوهشگران جوان


۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمن‌های علمی


جذب دانشجویان در بازار کار با ارتقای برنامه‌های مهارتی | ۳ انجمن علمی دانشجویی فعال شد




آنا: آیا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد دستاورد و محصول شاخصی دارد؟


عباسی: طرح‌های پژوهشی مختلف توسط اعضای باشگاه واحد نجف‌آباد ارائه شده که تعدادی از آنها منجر به تولید محصول نیز شده است. به‌عنوان مثال می‌توان به «تشخیص سطح تراکم و مانیتورینگ جمعیت حشرات با استفاده از صدا»، «طراحی و ساخت کوشک دانشجویی»، «بررسی تجربی سایش ابزار و زبری سطح آلیاژ برنز در فرایند ماشینکاری، تحت اثر استفاده از نانوسیال آب-اکسید گرافن» و «سنتز و بررسی خواص نانوذرات اسپینلی CuAl۲O۴ به روش ژل پلی‌اکریل آمید» اشاره کرد.


واحد نجف‌آباد ۲۸ انجمن علمی دانشجویی مصوب دارد


آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی دانشجویی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردار هستید.


عباسی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد ۲۸ انجمن علمی دانشجویی مصوب دارد. این انجمن‌ها در رشته‌های مختلف فنی و مهندسی و علوم پزشکی و علوم انسانی مشغول فعالیت هستند.


انجمن‌های علمی واحد نجف‌آباد در برگزاری بازدیدهای علمی، کارگاه‌ها، سمینارها، وبینارها و سایر برنامه‌های مصوب فعال بوده‌اند. ایجاد بستر انجام انتخابات الکترونیکی نیز ازجمله اقدامات موفق درخصوص انجمن‌های علمی دانشجویی است. امید است با آغاز سال تحصیلی جدید شاهد فعالیت هرچه بیشتر انجمن‌های علمی و دانشجویی باشیم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب